Dass Aspartam in Aminosäuren Phenylalanin und Asparaginsäure aufgeschlossen wird ist mir schon klar. Das Problem ist aber dass auch geringe Mengen von Methanol entstehen (welches an sich schon potentiell gefährlich ist) und dann aber in Formaldehyd umgewandelt wird.

B. Aspartame & Formaldehyde Summary of Research

Methanol is quickly absorbed from aspartame ingestion (Davoli 1986). Methanol is converted into formaldehyde in the body (Kavet 1990). Some of the formaldehyde is converted into formic acid and eliminated by the body (Kavet 1990). However, Trocho (1998) demonstrated that aspartame ingestion at low levels by rodents: 20 mg/kg body weight (acute dose) or 200 mg/kg body weight (chronic dose), lead to formaldehyde accumulation in the liver, brain, kidneys and other parts of the body. The formaldehyde was bound as "adducts" to proteins and DNA. Research in humans demonstrates that adduct formation can occur from formaldehyde exposure (Carraro 1997, 1999).

Setting aside the very serious issue of formaldehyde accumulation from aspartame ingestion and just considering the proven formaldehyde exposure from aspartame, one can see numerous human studies where adverse effects have been reported from chronic, low-level formaldehyde exposur
aus:http://www.holisticmed.com/aspartame...m#_Toc32070078

dashalb wär es interessant zu wissen wieviel Aspartam direkt im Pulver drin ist. die Angabe über Asparaginsäure allein hilft da nicht weiter weil man ja nicht weiss ob und wieviel jetzt aus dem Dipeptid stammt und wieviel als AS allein drin ist!